Anna

“The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles.”

Jack Kerouac

Jack Kerouac’s zinnen uit zijn roman ‘On the Road’ beschrijven mij. Een mens wordt immers het beste beschreven door haar liefdes, verlangens en verleidingen, kwetsbaarheden en passies. Deze regels zijn ook een levensmotto mij geworden.

Ik ben Anna A Ros, geboren in Den Haag in 1962 en ik woon en werk in Middelburg. Wellicht heeft u één van mijn eerder uitgegeven boeken gelezen (uitgegeven onder mijn werkelijke naam Alice Anna Verheij). Misschien ook niet en dan zal deze website over mijn werk u naar ik hoop een beeld geven van wat ik zoal schrijf.

img_4844

Als ik wat over mezelf moet zeggen op deze pagina dan zal dat vooral zijn dat ik verschillende levens heb geleid. Dat ik veranderingen heb ondergaan, vrijwillig en onvrijwillig, die me gevormd hebben als mens. Ik verschil daarin niet van u. Anna A. Ros is het pseudoniem van Alice Anna Verheij en is gekozen door een compilatie te maken van de naam van één van de oudste stammoeders uit mijn moeders familie, het initiaal van mijn moeder en haar meisjesnaam. Als een soort eerbetoon aan de vrouwen die mij voorgingen.

Ik schrijf sinds een vakantie in Toscane in 2007 romans. Vijf romans heeft dat opgeleverd waarvan er twee uitgegeven zijn (niet onder pseudoniem). Eén latte, een cappu en een espresso in 2010 en Headwind, Laxmi’s Story in 2012. Daarnaast zijn er nog het toneelstuk Een familiezaak uit 2007, het fotoboek Unforgotten uit 2012 en de bundel Genderdans uit 2006. Er zijn ook regelmatig exposities van mijn foto’s te zien.

Wilt u meer weten over mijn werk, mijn boeken lezen of mij wellicht zelfs vragen iets voor u te schrijven of vorm te geven, schroom dan niet en neem gerust contact met mij op via het reactieformulier. Ander werk van mij is te lezen (en downloaden) op mijn voormalige bedrijfswebsite www.woordenstorm.nl.

Voor lezingen over mijn werk en het Bhutaanse vluchtelingenvraagstuk ben ik te boeken via WoordenStorm. Gebruik dan het reactieformulier om contact met mij op te nemen.

Anna A. Ros
Middelburg