Daar ligt ie dan.

Posted on Posted in Literatuur, Nieuw werk, Schrijven

Tsja. Daar ligt ze dan. Vierhonderd acht en dertig pagina’s, wachtend op eindredactie. Ze heeft me de afgelopen twee maanden toch nog weten te verrassen door een paar wendingen in het verhaal. En wàt een verhaal is het geworden. Nooit eerder werkte ik zo lang en zo intens aan een manuscript. Vier en een half jaar van mijn leven is besteed aan het schrijven van dit boek.

 

Natuurlijk, er moet nog het een en ander gebeuren en bij uitgave zal er opnieuw met de stofkam en vlooienborstel door de tekst gegaan worden met als gevolg aanpassingen, wellicht wat schrappingen maar op dit moment is het even klaar. Anderen zullen er nu mee aan de slag gaan en eerlijk gezegd gaat – hoe gewenst dat ook is – dat me aan het hart. Het is niet eenvoudig om afscheid te nemen van de vrouw waar ik jarenlang het leven mee deelde, al ging slechts het om het delen van gedachten. Dorothy is tot leven gekomen en ik kan niet anders dan vaststellen dat ik haar in mijn hart gesloten heb. Wat niet wil zeggen dat ik haar geregeld verfoeide wanneer ze opnieuw iets heel anders deed dan dat ik van haar verwachtte of hoopte.

Voor nu is het mooi geweest en leen ik mijn pen aan ander werk, er is een tijdreisgids waar ik me aan wil wijden en dan is er die novelle die al twee jaar op me wacht en die nodig geschreven moet worden (ik ben er stilletjes aan al aan begonnen). En volgende week gaat de website die over dit boek gaat op de schop want die moet nodig bijgewerkt worden. Voor mij en Dorothy gaan de komende maanden spannend worden, want ik kan nu niet overzien wat er van ons gaat worden. De tijd zal het leren en ach, zij weet echt niet dat dit werk er nu ligt. Ik denk wel, dat ze het met rode konen zou lezen en met wat geluk af en toe een glimlach van herkenning. Ze zal de titel ‘Verleiding’ in ieder geval begrijpen zoals ik hem bedoeld heb.

© 2016 Anna A Ros

One thought on “Daar ligt ie dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *