Recent Posts

Gepubliceerd!

Een horzel steekt niet is verschenen en vanaf 5 september te koop bij de uitgever, Libris.nl, Bol.com, Bruna.nl en te bestellen bij de erkende boekhandel.

ISBN: 978 94 021810 0 5
Aantal pagina’s: 306
Bindwijze: paperback
Prijs: €24,75

Zomer 2018

Het manuscript van Een horzel steekt niet is gereed. Voor proeflezers. En van sommigen zijn de reacties, op- en aanmerkingen en correcties inmiddels verwerkt. Dat houdt in dat naar verwachting eind deze zomer het boek gereed is om onder de aandacht te brengen van geïnteresseerde uitgevers.

Daarnaast is er in de lente naar aanleiding van schrijven van Een horzel steekt niet het idee ontstaan om deze roman uit te bouwen tot een trilogie. Daarvoor heb ik voor het tweede en derde deel een concept, synopsis en grove opzet uitgewerkt. Deel twee is zelfs al in productie zoals dat heet. Als alles goed gaat zal in 2019 deel twee gereed komen.

Meer over de Tricolore trilogie is te vinden op www.woordenstorm.nl/tricolore. Op die website is een sneakpeak van de gehele trilogie te zien.

Anna A. Ros

2018 update

26 januari 2018

Update. Soms verloopt een schrijfproces geheel anders dan je kunt voorzien. Wie had gedacht dat ik op 2 januari 2018 pas aan het schrijven van het manuscript van ‘De muur waar niets op bloeit’ zou beginnen? En ook heb ik niet kunnen voorzien hoe snel dat schrijven is gegaan. In nog geen maand is bijna driekwart van een eerste (en zelfs al gepolijste) versie gereed. De verwachting is gerechtvaardigd dat in maart ’18 er een complete eerste versie op mijn schrijftafel ligt. Daar kan ik dan nog een aantal maanden bijtellen om het manuscript gereed te krijgen voor verzending naar de uitgever. Hoe dan ook, voor de zomer van dit jaar is het meeste werk gedaan. En daarom ben ik nu op zoek naar proeflezers die vanaf eind maart / begin april aan de slag willen gaan met dit nieuwe boek.

Verder heb ik een aantal correcties doorgevoerd in het manuscript om het wat dichter bij de werkelijke historie te brengen.

Tot slot kan ik melden dat de oude werktitel vervallen is. De titel dekte minder goed de lading dan aanvankelijk gedacht en is vervangen door ‘Horzel’, zonder lidwoord. Een titel die beter past bij het werk en bij de hoofdpersoon en tegelijk een eerbetoon aan deze geweldige en bijzondere auteur is.

Anna A. Ros

De eerste contouren

De eerste contouren

Na een aantal maanden werk, waarin ik naast het afronden van mijn vorige roman Surrogaat vooral bezig ben geweest met het uitwerken van het idee voor mijn nieuwe roman, zijn er een aantal zaken duidelijk geworden.

Zo is er naast de hoofdpersoon Lily (Ethel Lilian Voynich) een tweede hoofdpersoon verschenen in de persoon van de pater Lorenzo (Caro Lorenzo Montanelli) en is de enscenering verschoven naar een serie ontmoetingen in de werkkamer van Lorenzo en de tijd na het schrijven en publiceren van Voynich’s roman. Maar het belangrijkste is de wijziging in thematiek. Waar het verhaal eerst nog een combinatie van een liefdesverhaal en een spionagethriller was, is het nu een roman geworden die vooral gaat over de individuele gevolgen van zowel kerkelijk als ideologisch extremisme.

Het is die thematiek die de komende twee jaar leidend zal zijn in het schrijven aan deze roman. Het is ook een thema dat mij als auteur bijzonder boeit en dat naar mijn stellige overtuiging zowel (helaas) weer actueel is geworden als dat het een thema is van alle tijden. Door de individuele consequenties van extremisme te verwoorden hoop ik een bijdrage te leveren aan de discussie die hierover in onze hedendaagse maatschappij woedt.

O ja, de novelle wordt dus toch weer een volwaardige roman. Maar dat zal weinigen verbazen.

Anna A. Ros.

Welkom

 

1 oktober 2016

Deze website gaat over de roman die ik vanaf de herfst van 2016 schrijf, na een stille voorbereiding van ongeveer een jaar. En waarvan nu de eerste hoofdstukken op digitaal papier staan.

Hier vindt je allerlei informatie over het verhaal, de hoofdpersoon en haar omgeving, haar werken en bronnen die ik gebruik bij het uitwerken van deze op waarheid beruste literaire historische novelle. De muur waar niets op bloeit wordt het verhaal van Ethel Lilian Boole, een jonge vrouw die betrokken raakt bij de turbulente geschiedenis van de revoluties in het Europa van de negentiende en twintigste eeuw. Een vrouw die een roman schreef die in het westen vergeten is maar met meer dan 9 miljoen verkochte exemplaren een belangrijke plaats inneemt in de wereldliteratuur: ‘The Gadfly’ (‘De horzel’). Een roman ook die tot het standaardwerk is geworden op scholen in de communistische Sovjet Unie en China vanaf het begin van de Russische revolutie tot aan het Rusland van tegenwoordig.

Anna A. Ros