Recensies

Dit schreven lezers van Een horzel steekt niet:

“Ik heb van je boek genoten. Het is vaardig en intelligent. Ik stapte in een wereld die ik niet tot nauwelijks kende, The Gadfly las ik nimmer. Lily was haar tijd ver vooruit. Ik ben onder de indruk van de verschillende verhaallijnen en je gedetailleerde beschrijvingen, volgens mij heb je elke steen met eigen ogen gezien en deed je zeer nauwkeurig research. Dat maakt je roman geloofwaardig en het is ook actueel. Overal zijn er weer revoluties, burgerlijke ongehoorzaamheid viert hoogtij. Dank voor de mooie leeservaring, je geeft een nieuwe dimensie aan het begrip historische roman.”

Anne-Ginne Goemans

“Wat een mooi verhaal met de verschillende plots en verhaallijnen. Wat een prachtige ode aan Lilian (Ethel) Voynich, als jonge vrouw, als minnares, als dappere strijdster, als ouder geworden vrouw en vooral als schrijfster. Voor deze vrouw ben ik echt iets gaan voelen: zo moedig, zo menselijk, zo eigenwijs, zo feministisch voor haar tijd. Het tijdsbeeld en haar ideeën komen heel mooi tot uitdrukking, heel ontroerend vind ik het verhaal over Lorenzo Montanelli en later de oude Gemma Warren.”

Ans Bonke

“Ik durf wel te zeggen dat het een goed boek is. Ik ben echt onder de indruk van de wijze waarop ik in de intrige verzeild raak. De vicaris en zo… wat een drama!”

Pim Wiersinga