Anna A. Ros - schrijfeducatie

Op verzoek van een aantal deelnemers aan de ZB|SchrijfLabs en Scribere! organiseer ik in samenwerking met ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in november een SchrijfLab Special: Boeken Maken in de vorm van een lezing en presentatie.

De SchrijfLab Special is op 9 november van 19.00u – 20.30u in het Writing Lab in het souterrain van de ZB.
Toegang is €7,50 (incl. hand-out)

In anderhalf uur tijd neem ik jullie mee op reis van manuscript tot boek. Ik behandel daarbij:

  • manuscript ontwikkeling (MacOS/Windows)
  • grafisch ontwerp van boekomslagen (MacOS/Windows)
  • investeringsvrije publicatie via een leidend internet POD-platform

Dat doe ik aan de hand van specifieke schrijfsoftware voor MacOS en Windows (Scrivener) in vergelijking met tekstverwerkers als Word, Pages en LibreOffice (OpenOffice). Ik demonstreer hoe je een manuscript in Scrivener op kunt bouwen, laat zien hoe in Pages (MacOS) en Scribus (MacOs, Windows, Linux) een boekomslag kunt ontworpen en tot slot hoe je de resultaten middels Printing On Demand kunt aanbieden via het Centraal Boekhuis (alle bekende boekhandels en online), BOL.com en particuliere verkoop.

Daarnaast zal die avond het lesboek Pak je pen op en schrijf! dat gemaakt is met de besproken software en gebruikmaking van het gepresenteerde POD-platform te koop zijn.

Voor deze SchrijfLab Special is voorlopige aanmelding vooraf noodzakelijk. Het aantal beschikbare plaatsen is namenlijk beperkt! Voorlopige aanmelding kan via onderstaand formulier. Zodra de exacte datum en kosten bekend zijn ontvangt u een email met het verzoek om de voorlopige aanmelding te bevestigen. Deelname vindt plaats op basis van volgorde van aanmelding.

Sluit Menu

Nieuw: deze website is nu bereikbaar via www.pakjepenenschrijf.nl

Activiteiten:
In samenwerking met ZB|Planbureau & Bibliotheek van Zeeland:
Iedere woensdagmiddag van 15:00 tot 17:00 ZB|SchrijfLab

Schrijfgroep:
Iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:00 Scribere!

Actie:
Scrivener schrijfsoftware met 20% korting voor nog geen €33.
Lees meer hierover op de Scrivener pagina