De auteur

The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles.

Jack Kerouac, writer 

Jack Kerouac’s zinnen uit zijn roman ‘On the Road’ beschrijven Anna A Ros. Een mens wordt immers het beste beschreven door haar liefdes, verlangens en verleidingen, kwetsbaarheden en passies. Deze regels zijn dus ook haar levensmotto geworden.

 

Anna A Ros is het pseudoniem van Alice Anna Verheij. Geboren in Den Haag in 1962 en daar ook opgegroeid. Na een langjarige loopbaan in automatisering en organisatieadvies kwam in 2004 de kentering in haar leven in de vorm van een grondige persoonlijke verandering die haar naar Nepal en India en het schrijversschap bracht. Haar debuutroman ‘Eén latte, een cappu en een espresso’ over drie vrouwen die de strijd aangaan met een internationale bende vrouwenhandelaren verscheen in 2010 onder haar eigen naam. Onder invloed van haar werk in Nepal gevolgd door de Engelstalige roman ‘Headwind, Laxmi’s Story’ die in 2018 in geheel herziene vorm het Nederlands wordt uitgegeven onder de titel ‘Geen weg terug voor Laxmi.’ Naast romans verscheen er ook onder haar eigen naam het fotoboek ‘Unforgotten’ dat net als de laatste roman inzicht geeft in het bestaan van de Bhutaanse vluchtelingen in Nepal en Nederland. 

Anna A Ros is tevens een begaafde fotografe en documentair kunstenaar met verschillende exposities in Nederland op haar naam.

Kenmerkend voor de boeken van Anna A Ros is het maatschappelijk relevante thema dat zij plaats tegen een verrassend historisch kader. Daaraan ligt grondig onderzoek ten grondslag waardoor haar werk bijzonder geloofwaardigheid is. Desondanks is zij in staat om een grote betrokkenheid op de onderwerpen over het voetlicht te brengen in rijke taal.

Sinds 2013 woont zij in Middelburg waar ze werkte ‘Surrogaat’ en een tijdreisverhalenboek dat ze samen met Floortje Zwigtman schrijft en vormgeeft, een nieuwe historische roman en verschillende andere schrijfprojecten, poëzie en fotowerk. Daarnaast is ze ook schrijfdocente en geeft les in het SchrijfLab van de ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Bibliografie

Uitgegeven bij WoordenStorm:

  • 2007 Een Familiezaak – toneelscript
  • 2010 Eén latte, een cappu en een espresso – roman
  • 2012 Headwind, Laxmi’s Story – roman (Engelstalig)
  • 2012 Unforgotten – fotoboek (Engelstalig)
  • 2016 Passiezeren – dichtbundel

In voorbereiding

  • 2017 Tijdreisgids naar Victoriaans Londen – reisgids i.s.m. Floortje Zwigtman
  • 2017 Neem uw pen op en schrijf! – lesboek creatief schrijven i.s.m. ZB|Planbureau & Bibliotheek van Zeeland
  • 2018 De muur waar niets op bloeit – roman

Op haar auteurswebsite www.annaros.nl vind u meer informatie over haar achtergrond en de boeken waar ze aan werkt.