aanleveren grafische bestanden

Richtlijnen voor aanlevering grafische bestanden

Natuurlijk wilt u dat de ontwerpen die wij maken ook mooi zijn. Daar waar wij zelf in de hand hebben wat voor bronmateriaal er gebruikt wordt voor uw uiting (drukwerk of website) is dat geen probleem.

Maar vaak zal er gebruik gemaakt moeten worden van bestaand materiaal. Logo’s, foto’s en eigen huisstijl vormgevingselementen kunnen wij voor u verwerken in onze ontwerpen. Mits die voldoen aan de minimale technische eisen die voor grafisch drukwerk of websites gelden. Hieronder treft u die eisen aan zodat wij zeker kunnen zijn van goed aangeleverde en bruikbare bestanden en u van een vormgevings technisch en kwalitatief goede uiting.

Voor gebruik op websites

  • bestandsformaat grafische bestanden bij voorkeur PDF. PNG of JPG mag ook maar liever geen GIF en BMP bestanden, minimale resolutie 100 dpi.
  • bestandsformaat fotobestanden bij voorkeur RAW. JPG mag eventueel ook. Altijd met zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 5 megapixels).

Voor drukwerk

  • bestandsformaat grafische bestanden bij voorkeur PDF. PNG, TIFF, JPG mag ook maar liever geen GIF en BMP. Minimale resolutie is 300 dpi (dots per inch). Lagere resoluties worden door ons niet verwerkt omdat wij dan niet garant kunnen staan voor drukwerk van voldoende kwaliteit.
  • bestandsformaat fotobestanden bij voorkeur RAW. JPG mag eventueel ook. Altijd met zo hoog mogelijke resolutie (minimaal 5 megapixels). Voor foto’s geldt dat hoe groter het aantal megapixels is des te groter het mogelijke afdrukformaat is. De volgende grafiek geeft de relatie tussen het aantal megapixels en afdrukformaat weer. Bestanden die voldoen aan deze gegevens leveren kwalitatief hoogwaardig drukwerk op.

Bij eventuele vragen over de vereiste kwaliteit van de aan te leveren bestanden gelieve contact met ons op te nemen via het contactformulier.