BELEVEN (2BV¬2B•=?)

Op 1 april (geen grap) 2019 verschijnt mijn tweede dichtbundel BELEVEN (2BV¬2B•=?). Deze tweede bundel bevat een 40-tal gedichten. Deels niet eerder gepubliceerd werk, deels nieuw werk. De illustraties worden verzorgt door mijn dochter Eva Verheij.

Publicatie: maart ’19

Deze nieuwe bundel heeft als ondertitel het voor velen wellicht cryptische 2BV¬2B•=? Hoewel dit een vreemde wiskundige formule lijkt, zal die met enige creativiteit door hen die de logica in hun bagage hebben gelezen kunnen worden als de beroemde versregel van William Shakespeare: To be or not to be, that is the question. Wie het werk van Shakespeare echt kent weet echter dat hij die regel als zodanig niet geschreven heeft. De juiste tekst luidt:

To be, or not to be. Aye, there’s the point.

Gevolgd door de belangrijker vraag en conclusie: To die, to sleepe, is that all ? Aye all.

Het zijn die laatste twee woorden die aan het hart van mijn bundel raken. Want uiteindelijk is dat waar het leven toe leid: het einde. De weg naar dat einde, die een ieder zal belopen, symboliseer ik met de afbeelding op de titelpagina: een door de wind kromgebogen boom die de bladeren verliest zoals bij het ouder worden de mens zijn jeugd verliest.

Het is daarom passend dat de thema’s die in deze bundel aan de orde komen te maken hebben met wat er op die weg door het leven aan de orden is: beleven, believen, bedenken, beschouwen en besteden. Van leven en liefde via denken en terugkijken naar verbruiken en opbranden.

Ook deze bundel zal online via Libris, Bol, Bruna, AKO en via bestelling de reguliere boekhandel en de uitgever verkrijgbaar zijn. De winkelprijs van BELEVEN (2BV¬2B•=?) wordt €19,95.

Meer over de bundel kunt u lezen op de website.

Anna A. Ros / WoordenStorm