Een horzel steekt niet

Maart 1895, Londen

Lilly (Ethel Lilian Boole) is Iers, 31, mooi en ongetrouwd. Haar leven bestaat uit muziek, literatuur, de omgang met Ierse en Russiche revolutionairen en haar Russisch-Poolse vriend – Wilfrid Voynich – een revolutionair waarmee ze samenwoont in Shepherd’s Bush in Londen en die haar nog altijd niet om haar hand gevraagd heeft terwijl ze wel al tijden zijn naam gebruikt. De jaren in Parijs en als muzieklerares tussen de revolutionairen in Sint Petersburg en Irkoetsk liggen al een tijdje achter haar.

April 1895, Bologna.

En dan krijgt ze een uitnodiging voor een vakantie in Italië van Sydney Reilly, een uiterst aantrekkelijke maar ook gevaarlijke man die ze op eerder een feest ontmoette. Haar vrienden vertrouwen hem niet, is hij een infiltrant of een spion voor de tsaar? Maar Lilly is geïntrigeerd en gaat met hem mee.

Eenmaal in Italië ontmoet ze bij toeval padre Lorenzo en vanaf dat moment verloopt alles heel anders dan ze had verwacht. Luistert zijn naar hem of laat ze zich verleiden om Reilly uit te schakelen? Wat zullen de consequenties van haar keuze zijn?

Twee zomers later verschijnt haar roman The Gadfly waarvan miljoenen exemplaren in de komende honderd jaar hun weg zullen vinden naar de communistische schooljeugd in de Sovjet Unie en China.

Meer over Een horzel steekt niet kunt u lezen op de speciale website met filmfragmenten, persoonsbeschrijvingen en nog veel meer. De roman verschijnt eind 2018.