Scribere!

Creatief schrijven voor gevorderden

Voor de deelnemers aan het ZB-SchrijfLab van 2016 biedt WoordenStorm op veler verzoek een vervolg op die eerste cyclus van zestien weken die op 22 december eindigt en waarin het Schrijfvak verder zal worden uitgediept: Scribere! 
(Het is niet mogelijk om aan deze leergang mee te doen zonder het afronden van ZB-SchrijfLab of elders verworden basiskennis m.b.t. het schrijfvak.)


Scribere! gaat verder dan het ZB-SchrijfLab dat gericht is op beginners. Meer schrijfopdrachten, meer gebruik van het forum, individueler gericht, maar verder gegeven op de vertrouwde wijze. Deze keer echter wordt er een curriculum opgebouwd dat in losbladige vorm per les beschikbaar komt. Hiermee bouwen de deelnemers een overzichtelijk naslagwerk op waarbij jullie de schrijfopdrachten en ander eigen werk kunnen invoegen. Op die manier kunnen jullie er later nog op teruggevallen. Het schriftelijke lesmateriaal van het eerste SchrijfLab is in aangepaste vorm integraal opgenomen in dit naslagwerk. Daarnaast gaat iedere deelnemer gedurende de zestien weken aan de slag met dat verhaal dat je altijd al wou schrijven. Tijdens die zestien weken zijn er twee momenten waarop je in een individueel gesprek van een uur met Anna over je werk kunt spreken (als je prijs stelt op deze extra individuele begeleiding). Deze gesprekken vinden plaats op de middagen voorafgaand aan de klassikale Scribere! avonden.

Een greep uit de onderwerpen: emotie schrijven, van personage naar mens, schrijven voor kinderen, plotontwikkeling, over mooie zinnen, hoe ontwikkel je jezelf als auteur, columns schrijven, levensverhaal of het verhaal van je leven, wat maakt een roman een roman?

Frequentie: wekelijks vanaf donderdag 26 januari 2017, met enkele onderbrekingen
Aantal avonden: 16
Tijd: donderdag van 20.00 tot 21.30 u.
Maximum aantal deelnemers:
 12

Locatie: Londense Kaai 29, Middelburg
Lesmateriaal: presentaties, online-forum, losbladig naslagwerk, individuele coachingsgesprekken
Kosten: €150 (inclusief het losbladige naslagwerk.)

Opgave via email, rechtstreeks of via het contactformulier op deze website.