Een horzel steekt niet – Anna A. Ros

Zomer 1895, Bologna.

Lily (Ethel Lilian Boole) is Iers, 31, mooi en ongetrouwd. Haar leven bestaat uit muziek, literatuur, de omgang met Ierse en Russiche revolutionairen en haar Russisch-Poolse vriend – Wilfryd Voynich – een revolutionair waarmee ze samenwoont in Shepherd’s Bush in Londen. En die haar nog altijd niet om haar hand gevraagd heeft terwijl ze wel al tijden zijn naam gebruikt. De jaren in Parijs en als muzieklerares tussen de revolutionairen in Sint Petersburg en Irkoetsk liggen al een tijdje achter haar. Een ongewis bestaan voor haar, want het is onrustig in Europa. De nieuwe eeuw en de grote veranderingen die gaan komen werpen hun schaduw vooruit en zullen iedereen raken.

Op een soirée van Russische en Poolse bannelingen in Londen valt ze, na een ruzie met haar verloofde Wilfrid, voor de charmes van de mysterieuze Georgy Rosenblum. Haar vrienden waarschuwen voor deze womanizer, waarvan het verhaal gaat dat hij een agent-provocateur voor de Ochrana – de Tsaristische geheime politie – is. Desondanks stort ze zich in een liefdesaffaire met hem en gaat in op zijn uitnodiging om samen naar Italië te reizen voor de zomer.

Eenmaal in Bologna leert Lily bij toevel de oude Dominicaanse priester Lorenzo kennen, die haar in vertrouwen neemt en haar het verhaal vertelt dat hem al bijna vijftig jaar tormenteert. Lorenzo’s verhaal raakt haar zo dat ze besluit om het te gebruiken als basis van haar roman ‘The Gadfly’ (‘De Horzel’) die ze in die zomer schrijft en die de rest van haar leven een bijzondere rol zal blijven spelen. Een roman die in miljoenenoplagen zal worden gedrukt.

Een horzel steekt niet is het eerste deel van de Tricolore trilogie en handelt over een jonge Ierse componiste en schrijfster, een spion, een priester, een moordaanslag op in Londen, een boek, een executie, een gevaarlijke liefde en de gevolgen van extremisme. De roman is op 1 september 2018 verschenen bij WoordenStorm.

(Muziek: Romance uit ‘The Gadlfy Suite’, opus 97a, Dmitri Shostakovich)

ISBN: 978 94 021 8100 5 / 978 94 021 8153 1
NUR: 301
Verkoopprijs: €25,45 / Luxe geïllustreerde en gebonden editie: €34,95
Aantal pagina’s: 306 / 314
Bindwijze: paperback / gebonden
Verkrijgbaar in de boekhandel, online of rechtstreeks bij de uitgever.
Uitgever: WoordenStorm i.s.m. Brave New Books

Illustraties in de luxe editie zijn verzorgd door Puck&Moon.

Nu te koop in de boekhandel (bestellen), bij Libris, Bol.com, Bruna en de uitgever.