Dagboek

2018 update

26 januari 2018

Update. Soms verloopt een schrijfproces geheel anders dan je kunt voorzien. Wie had gedacht dat ik op 2 januari 2018 pas aan het schrijven van het manuscript van ‘De muur waar niets op bloeit’ zou beginnen? En ook heb ik niet kunnen voorzien hoe snel dat schrijven is gegaan. In nog geen maand is bijna driekwart van een eerste (en zelfs al gepolijste) versie gereed. De verwachting is gerechtvaardigd dat in maart ’18 er een complete eerste versie op mijn schrijftafel ligt. Daar kan ik dan nog een aantal maanden bijtellen om het manuscript gereed te krijgen voor verzending naar de uitgever. Hoe dan ook, voor de zomer van dit jaar is het meeste werk gedaan. En daarom ben ik nu op zoek naar proeflezers die vanaf eind maart / begin april aan de slag willen gaan met dit nieuwe boek.

Verder heb ik een aantal correcties doorgevoerd in het manuscript om het wat dichter bij de werkelijke historie te brengen.

Tot slot kan ik melden dat de oude werktitel vervallen is. De titel dekte minder goed de lading dan aanvankelijk gedacht en is vervangen door ‘Horzel’, zonder lidwoord. Een titel die beter past bij het werk en bij de hoofdpersoon en tegelijk een eerbetoon aan deze geweldige en bijzondere auteur is.

Anna A. Ros

Leave a Reply