Pak je pen en schrijf!

Anna A. Ros – Schrijfeducatie

Schrijflab stopt.. toch niet.

Vanaf maandagavond 22 oktober begint de Middelburgse schrijfster Anna Ros aan een nieuwe reeks van haar zo succesvolle schrijflab.

Onder de noemer SchrijfLab de Gedachte geeft zij in een tiental lesavonden diepgaand inzicht in het vak creatief schrijven. Met aansprekende opdrachten, hoogwaardig lesmateriaal en ondersteund door een interactieve website wordt Schrijflab de Gedachte de opvolger van het ZB|SchrijfLab dat zij sinds 2016 met veel succes in de bibliotheek in Middelburg organiseerde.

Nu ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zich door bezuinigingen genoodzaakt ziet om andere prioriteiten te leggen en dus het zo goed bezochte schrijflab te stoppen heeft Anna Ros in samenwerking met café Le Penseur een oplossing gevonden om iedereen die wil gaan schrijven of beter wil gaan schrijven toch de mogelijkheid te geven om in Middelburg deze bewezen cursus te volgen tegen minimale kosten.

Deelname kost €50 en inschrijving is mogelijk via www.pakjepenenschrijf.nl waar op de schrijflabpagina een inschrijfformulier staat. Meer informatie via: www.pakjepenenschrijf.nl en pakjepen@woordenstorm.nl.

Anna A. Ros

Het SchrijfLab start weer in september!

In september start de volgende reeks van het SchrijfLab.

Na 5 succesvolle reeksen bij ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland vindt het volgende SchrijfLab plaats op een andere plaats in de stad en met een aangepaste organisatie. Waar precies houden we nog even onder onze zonnehoed. Meer informatie volgt binnenkort.

Fijne zomer!

Anna A. Ros
Schrijfdocente

De nieuwe roman van Anna A. Ros is gepubliceerd!

Beste bezoekers van de site, SchrijfLaboranten en Scribenten,

deze maand is – na zes jaar werk – de roman ‘Surrogaat’ van Anna A. Ros. verschenen.

Surrogaat is een in ‘monologue intérieur’ geschreven roman waarin de hoofdpersoon Dorothy Dene, een beeldschone actrice en schildersmodel in het laat Victoriaanse Londen, aan het woord komt over haar leven. Dorothy, die eigenlijk Ada Alice Pullan heette, was een meisje van eenvoudige komaf dat weinig kans zou maken op een bestaan in welstand ware het niet dat ze beeldschoon was. 

 Dorothy leefde en werkte hoofdzakelijk in Kensington in Londen en werd het favoriete model en de muze van de grote schilder Frederic Leighton, president van de prestigieuze Royal Academy of Arts. Maar Dorothy was veel meer dan dat. De schrijfster begaf zich op een zoektocht naar haar leven, betoverd als ze werd door het mysterie van deze jonge vrouw. Ze is langs de belangrijke plaatsen uit Dorothy’s leven gegaan, bezocht de huizen waar ze woonde, de theaters en studio’s, werd part time Victoriaanse en smolt in zekere zin steeds meer samen met de Dorothy uit het verhaal.

Maar wat is het dat Dorothy haar te vertellen had en waarom dwong ze zichzelf tot deze bijzondere reis door de tijd? Klopt het dat Dorothy model stond voor George Bernard Shaw’s Eliza Doolittle in zijn toneelstuk Pygmalion? Was zij de echte ‘My Fair Lady’? De enige die daar antwoord op kan geven is zij zelf. 

Surrogaat gaat over bijzondere levens, schilderkunst en toneel, liefde en seks, over winnen en verliezen en scheppen en vernietigen. Maar vooral over misschien wel de mooiste vrouw van Engeland die aan het einde van de negentiende eeuw leefde en over hoe het leven een mens altijd weer tot verandering noodzaakt. De zoektocht van de schrijfster naar de werkelijkheid van Dorothy’s leven is metaforisch voor de zoektocht naar wat haar zelf drijft in het leven, waarbij de overeenkomsten tussen die oude wereld van meer dan honderdtwintig jaar geleden en de tegenwoordige tijd groter blijkt te zijn dan verwacht. 

De roman is te bestellen via de reguliere boekhandel, online bij Libris, Bol.bom en bruna. Of rechtstreeks bij de uitgever via dit formulier.

WoordenStorm

 

ZB|SchijfLab 2018/1 gaat van start op 5 april.

Inschrijven kan tot en met woensdag 12 april. Latere instroom is alleen mogelijk na overleg met de docent.
Aanmelden kan via mail bij de ZB: secretariaat@dezb.nl of direct via deze website.

Poëzieworkshop op 15 maart

Op 15 maart organiseer ik wederom samen met stadsdichter Anna de Bruyckere en de ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een poëzieworkshop. 

Zit in jou een nieuwe William Shakespeare, Emily Dickinson of een Piet Paaltjes, Jan Jacob Slauerhoff, Ingrid Jonker, Remco Campert of Eva Gerlach? Bedrijf je graag poëzie – zoals wij dat zeggen – of schrijf je gewoon graag mooie gedichten? En wil je jezelf misschien verbeteren, verbazen en verbijsteren met wat je nog meer kunt? Neem dan deel aan de Poëzieworkshops van de ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

In de workshop schrijf je zelf korte gedichten, om te beginnen rond het thema ‘natuur’ dat dit jaar in de Boekenweek centraal staat. We bekijken elkaars werk, helpen om het nòg mooier te maken en geven je een inkijkje in onze eigen schrijfpraktijk en voorbeelden van poëzie die wij bijzonder vinden. We laten je kennismaken met allerlei vormen van poëzie: van traditionele vormvaste poëzie tot vrij werk.

Meer informatie is hier te lezen.

Page 1 of 3

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén