Anna A. Ros - schrijfeducatie

SchrijfLab De Gedachte gaat wegens te weinig aanmeldingen niet van start in de herfst van 2018. Ik onderzoek de mogelijkheid om in het voorjaar van 2019 alsnog te starten. Via deze site zal daarover later meer informatie worden gegeven.

In dit interview van Omroep Zeeland vertel ik over het Schrijflab.

Sinds 2016 verzorgde ik het ZB|SchrijfLab bij de ZB|Planbureau & Bibliotheek van Zeeland. Sinds de start heb ik daar een kleine 100 deelnemers mogen ontvangen en begeleiden bij hun schrijfactiviteiten. In verband met bezuinigingen heeft de ZB echter besloten dat het SchrijfLab na de zomer niet meer terugkeert. Ik vind het natuurlijk ontzettend jammer dat de ZB zich om kostenoverwegingen genoodzaakt ziet deze zo succesvolle activiteit te moeten stopzetten.

Maar… het goede nieuws is dat het Schrijflab niet stopt. Onder de naam schrijflab de Gedachte gaat vanaf 22 oktober a.s. het SchrijfLab in iets gewijzigde opzet en op een nieuwe locatie weer gewoon van start. Café Le Penseur is bereid gevonden ons hun locatie en faciliteiten beschikbaar te stellen op de maandagavonden.

Het zal helaas niet meer mogelijk zijn om het SchrijfLab voor de deelnemers geheel kosteloos te laten zijn. Daarom wordt er van de deelnemers een bijdrage van €50 gevraagd.

Dat is slechts €5 per avond waardoor het voor iedereen mogelijk moet blijven om aan schrijflab de Gedachte deel te nemen, ook als de beurs smal is! Wel wordt van iedere deelnemer verwacht dat er op de lesavonden minimaal twee consumpties (koffie, thee, fris of iets anders) wordt afgenomen zodat de uitbater van cafe Le Penseur het kan verantwoorden zijn zaak op die avonden voor ons open te houden (er zijn dan immers geen andere gasten). U bent dus in totaal ongeveer een tientje per avond kwijt, en dat voor een doortimmerde reeks lessen creatief schrijven die zich in de praktijk bewezen heeft als boeiend, hoogwaardig en vooral erg leuk.

Ik organiseer schrijflab de Gedachte aan de hand van door mijzelf op basis van eigen ervaringen en vakliteratuur ontwikkeld lesmateriaal. Deze unieke leergang creatief schrijven is er op gericht om het schrijftalent bij de deelnemers aan te boren en te versterken.

De nieuwe reeks van het schrijflab de Gedachte start op maandag 22 oktober 2018 met een introductieavond en bestaat uit een 10-tal lesavonden. De laatste is op 21 januari 2019.

This slideshow requires JavaScript.

Het lesmateriaal en de lessen zijn zo goed ontvangen dat ook in de herfst van 2018 er weer een Schrijflab georganiseerd wordt. Daarnaast is het voor mij aanleiding geweest om dat – en nieuw – lesmateriaal om te zetten in een lesboek creatief schrijven met als titel Pak je pen en schrijf!, dat komende winter verschijnt.

Deze website is bedoeld als een ondersteunend platform waar lezers van het boek en deelnemers aan mijn schrijfcursussen op eigen fora van gedachten kunnen wisselen of alles wat met schrijven te maken heeft. En natuurlijk zijn voor de schrijflab de Gedachtedeelnemers ook al het audiovisuele materiaal en de presentaties van schrijflab de Gedachte hier beschikbaar.


Kosten: €50, bij inschrijving en uiterlijk 22 oktober te voldoen. Daarnaast op de lesavonden 2 consumpties verplicht.
Frequentie: wekelijks op de maandagavond
Data: 22/10 (introductieavond), 29/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11, 3/12, 10/12, 17/12, 21/1, 28/1
Tijd: van 18.45u – 20.30u
Lokatie: café Le Penseur, Varkensmarkt 15, Middelburg
Lesmateriaal: audiovisueel, internetforum en handouts
Max. aantal deelnemers: 15
Inschrijving: vanaf 11 augustus 2018 via onderstaand formulier. U ontvangt een bevestiging van  de docent.


INSCHRIJVING SCHRIJFLAB DE GEDACHTE 2018/2019

Let op: heb je een hotmail of outlook mailaccount dan kunnen berichten van het schrijfLab in je spambox terechtkomen. Dat is een vervelende bijkomstigheid van Microsoft mailprogramma’s en kan niet verholpen worden door de emailverzender. Controleer dus je spambox als je denkt dat je mails gemist hebt!

Close Menu


Nieuws

Deze website is nu ook bereikbaar via www.pakjepenenschrijf.nl

SchrijfLab De Gedachte gaat niet door!
Wegens te weinig aanmeldingen. Mogelijk starten we alsnog in het voorjaar van 2019.
Deelname is dan €75 voor 10 avonden!

Schrijfgroep voor gevorderden:
Tweewekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 Scribere!