Anna A. Ros - schrijfeducatie

SchrijfLab 2018 zal een iets gewijzigde invulling krijgen. Naast de reguliere SchrijfLab reeks (deze keer van april t/m juni) is er meer aandacht voor een aantal bijzondere schrijfprojecten.

Dit jaar introduceer ik het bijzondere non-fictie groepsschrijfproject Zunig Zeeuws waarover in januari meer bekend zal worden en in samenwerking met de dichteres Anna de Bruyckere de ZB|Poëzieworkshops.

Poëzieworkshops? Ja!

Zit in jou een nieuwe William Shakespeare, Emily Dickinson of een Piet Paaltjes, Jan Jacob Slauerhoff, Ingrid Jonker, Remco Campert of Eva Gerlach? Bedrijf je graag poëzie – zoals wij dat zeggen – of schrijf je gewoon graag mooie gedichten? En wil je jezelf misschien verbeteren, verbazen en verbijsteren met wat je nog meer kunt?

Neem dan deel aan deze poëzieworkshops van de ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

In twee workshops (op de Nederlands-Vlaamse gedichtendag 25 januari en 15 maart t.g.v. van de Boekenweek) kun je onder begeleiding werken aan jouw poëtische kwaliteiten.

In de workshops schrijf je zelf korte gedichten, om te beginnen rond het thema ‘theater’ dat dit jaar in de Poëzieweek centraal staat. We bekijken elkaars werk, helpen om het nòg mooier te maken en geven je een inkijkje in onze eigen schrijfpraktijk en voorbeelden van poëzie die wij bijzonder vinden. De twee workshops laten je kennismaken met allerlei vormen van poëzie; van traditionele vormvaste poëzie tot vrij werk.

Deze twee uur durende gratis (!) workshops zijn bedoeld voor iedereen met een poëtische ziel en een willige pen, die onder begeleiding van ervaren dichters met hun eigen poëzie aan de slag willen gaan.

Tijdstip: donderdagvond van 18.45 tot 20.45u.
Aanmelding is noodzakelijk (via onderstaand formulier)


De poëzieworkshops worden gehouden in de bibliotheek in Middelburg. 


Aanmelding

Close Menu


Nieuws

Deze website is nu ook bereikbaar via www.pakjepenenschrijf.nl

SchrijfLab:
In samenwerking met Café Le Penseur:
Tweewekelijks op de maandagavond van 18:45 tot 20:30 SchrijfLab De Gedachte
Deelname €50 voor 10 avonden, aanmelden kan nu!

Schrijfgroep voor gevorderden:
Tweewekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 Scribere!