Flaming June keert terug naar Leighton’s atelier.

In november 2016 (tot aan april 2017) keert Flaming June, het schilderij waarmee mijn reis door de tijd en het schrijven van de roman ‘Verleiding’ begon, weer terug naar het Leightion House Museum, meer precies zelfs naar het atelier waar het geschilderd werd en waar Dorothy Dene model stond voor dit imposante en wellicht beroemdste werk van Frederic Leighton.

Dorothy Dene 3

Nu het manuscript van Verleiding gereed is en uitgave aankomend, is het een belevenis om te weten dat binnen niet al te lange tijd ik eindelijk dit schilderij kan gaan zien. Het heeft – samen met speuren naar het leven van Ada Alice Pullan, de vrouw achter de toneelnaam Dorothy Dene – mijn leven inmiddels viereneenhalf jaar beheerst.

Flaming June zien zal voor mij dus zowel een weerzien worden als een afscheid van zo’n vijf jaar van mijn leven. Vijf jaar waarin ik veranderde en definitief koos voor het schrijfvak, verhuisde, schrijfdocent werd, exposeerde en nog veel meer deed maar bovenal veel schreef. Ik kan nu in relatieve stilte verder werken aan mijn volgende boeken en me voorbereiding op het debuteren met Verleiding, een roman ontstaan als gevolg van de aanblik van dit schilderij.

Wilt u het schilderij ook gaan bewonderen? Ga dan naar de herfst en wintertentoonstelling in Leighton House Museum!