Over mij

Jack Kerouac

Jack Kerouac’s zinnen uit zijn roman ‘On the Road’ beschrijven mij. Een mens wordt immers het beste beschreven door haar liefdes, verlangens en verleidingen, kwetsbaarheden en passies. Deze regels zijn ook een levensmotto van mij geworden, laat mij die fabulous yellow roman candle zijn.

Ik ben Alice Verheij (pseudoniem: Anna A. Ros), geboren in Den Haag in 1962 en ik woonde en werkte tussen 2012 en 2023 in Middelburg en tegenwoordig in Saint-Gilles-Vieux-Marché (Bretagne). Wellicht heeft u één van mijn uitgegeven boeken gelezen. Misschien ook niet en dan zal deze website over mijn werk u naar ik hoop een beeld geven van wat ik zoal schrijf.

Sinds mijn emigratie naar Frankrijk bouw ik akoestische en klassieke gitaren naar eigen ontwerp en op basis van een aantal innovaties. Op deze website kunt u saar alles over lezen. Ik bouw niet commercieel maar op verzoek wel voor gitaristen die interesse hebben in mijn gitaren.


Als ik al wat over mezelf moet zeggen op deze pagina dan zal dat vooral zijn dat ik verschillende levens heb geleid. Dat ik veranderingen heb ondergaan, vrijwillig en onvrijwillig, die me gevormd hebben als mens. Ik verschil daarin niet van u. Mijn nom de plume Anna A. Ros is gekozen door een compilatie te maken van de naam van één van de oudste stammoeders uit mijn moeders familie, het initiaal van mijn moeder en haar meisjesnaam. Als een soort eerbetoon aan de vrouwen die mij voorgingen.

Ik schrijf sinds een vakantie in Toscane in 2007 onder andere romans, gedichten, columns en essays. Zes romans heeft dat opgeleverd waarvan er vier uitgegeven zijn (twee niet onder pseudoniem). Een horzel steekt niet2018Surrogaat2018, Headwind, Laxmi’s Story2012 en Eén latte, een cappu en een espresso2010 en twee niet meer verkrijgbare romans onder mijn eigen naam. Daarnaast zijn er nog de dichtbundels Overleven2017, en Uit mijn tent gelokt2018, de korte verhalenbundel Kort An2019, de essaybundel Ant-ologie2021, het toneelstuk Een familiezaak2007 en het fotoboek Unforgotten2012. Ook waren er tot 2012 met enige regelmaat exposities van mijn foto’s te zien.
Gitaren ontwerp en bouw ik sinds eind 2022 na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben met reparaties. De eerst door mij geproduceerde gitaar is de Florette XO1G (linkshandig). Waarover elders op deze site meer.

Gebruik het reactieformulier ook om desgewenst contact met mij op te nemen.


Anna A. Ros
Saint-Gilles-Vieux-Marché

* Anna A Ros is het pseudoniem van Alice Verheij