Biografie

 
“The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles.”
Jack Kerouac

Jack Kerouac’s zinnen uit zijn roman ‘On the Road’ beschrijven mij. Een mens wordt immers het beste beschreven door haar liefdes, verlangens en verleidingen, kwetsbaarheden en passies. Deze regels zijn ook een levensmotto van mij geworden, laat mij die fabulous yellow roman candle zijn.
Ik ben Anna A Ros (pseudoniem van Alice Verheij), geboren in Den Haag in 1962 en ik woon en werk sinds 2012 in Middelburg. Wellicht heeft u één van mijn uitgegeven boeken gelezen. Misschien ook niet en dan zal deze website over mijn werk u naar ik hoop een beeld geven van wat ik zoal schrijf.

Als ik al wat over mezelf moet zeggen op deze pagina dan zal dat vooral zijn dat ik verschillende levens heb geleid. Dat ik veranderingen heb ondergaan, vrijwillig en onvrijwillig, die me gevormd hebben als mens. Ik verschil daarin niet van u. Anna A. Ros is het pseudoniem van Alice Anna Verheij en is gekozen door een compilatie te maken van de naam van één van de oudste stammoeders uit mijn moeders familie, het initiaal van mijn moeder en haar meisjesnaam. Als een soort eerbetoon aan de vrouwen die mij voorgingen.

Ik schrijf sinds een vakantie in Toscane in 2007 romans. Zes romans heeft dat opgeleverd waarvan er vier uitgegeven zijn (twee niet onder pseudoniem). Een horzel steekt niet2018Surrogaat2018, Headwind, Laxmi’s Story2012 en Eén latte, een cappu en een espresso2010 en twee niet meer verkrijgbare romans onder mijn eigen naam. Daarnaast zijn er nog de dichtbundels Overleven2017, en Uit mijn tent gelokt2018, de korte verhalenbundel Kort An2019, de essaybundel Ant-ologie2021, het toneelstuk Een familiezaak2007 en het fotoboek Unforgotten2012. Ook waren er tot 2012 met enige regelmaat exposities van mijn foto’s te zien.

Wilt u meer weten over mijn boeken lezen schroom, dan niet en neem gerust contact met mij op via het reactieformulier. Ander werk van mij is te lezen op mijn voormalige bedrijfswebsite www.woordenstorm.nl.
Gebruik het reactieformulier om desgewenst contact met mij op te nemen.

Anna A. Ros
Middelburg