Headwind, Laxmi’s Story

bestellen via WoordenStorm

Headwind, Laxmi’s Story is a compelling novel about a young woman who was resettled to the Netherlands and in retrospective tells about her life in the refugee-camps in the east of Nepal and about the resettlement by the UNHCR that gave her a new life in the west. She has and almost impossible love for her low caste boyfriend who went to the United States and struggles to adjust in that strange Dutch society that should become her new homeland. This fictional story is based on real life events and gives an insight in the lives and challenges of exiles and refugees who go through a culture clash when given a chance on a new future.


Als Laxmi achttien is krijgt ze via de UNHCR de kans om te migreren naar Nederland, zoals de meeste van de vluchtelingen in de zeven kampen die tjokvol met mensen zonder uitzicht op een goed bestaan zitten.

Eenmaal in Nederland moet ze wennen aan dat vreemde land met die vreemde gebruiken, èn ze probeert zich te ontworstelen aan de beklemming van de tradities van haar ouders. En het moeilijkste van al, ze mist haar vriendje Jigme met wie ze opgroeide en die nu in Amerika woont met zijn familie.

En al die tijd denkt Laxmi vaak terug aan het leven in het kamp. Aan wat er gebeurt is. Zal ze het redden in haar nieuwe bestaan? En ten koste van wat?

Headwind, Laxmi’s Story is een verhaal dat op waarheid berust. De roman is een doorwrocht verhaal waaraan veel onderzoek is voorafgegaan en gaat over het opgroeien onder moeilijke omstandigheden èn een verstopt gebleven humanitaire crisis.

Prijs: €7,50
ISBN: 978 94 620 3116 6
NUR: 301
Bindwijze: paperback
Aantal pagina’s: 304
Uitgeverij: WoordenStorm

Headwind, Laxmi’s Story is in 2012 bij WoordenStorm verschenen en is uitsluitend bij de uitgever te bestellen via dit formulier. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.