De Tricolore trilogie

De Tricolore trilogie is een historische romantrilogie waarin drie morele dilemma’s rond moord, diefstal en leugen en drie bijzondere manuscripten een belangrijke rol spelen. De verhalen spelen zich af tussen 1847 en 2020 in Ierland, Schotland, Italië, Frankrijk, op Corsica en in New York in de perioden tussen de grote oorlogen.

De gebeurtenissen en de levens van de hoofdpersonen staan tegen een achtergrond van grote veranderingen in de wereld: de fin de siècle, het interbellum en de koude oorlog.

In het eerste deel Een horzel steekt niet krijgt de Ierse schrijfster Ethel Voynich te maken met de aanloop naar de Russische revolutie, de internationale spionage en het anarchisme terwijl ze een liefdesaffaire beleeft en haar nu vergeten roman The Gadfly schrijft, een bestseller in de Sovjet Unie.

Deel twee De noodzaak te sterven laat de Schotse priester Fergus betrokken raken bij de illegale internationale handel in oude manuscripten en de opkomst van de georganiseerde misdaad waarbij een door het Vaticaan verboden manuscript van Dante zijn leven beheerst.

In het laatste deel Het mes snijdt aan twee kanten wordt de maffiabaas Giovanni gedwongen zijn macht af te staan onder druk van zijn familie en de Amerikaanse en Russische geheime diensten die op jacht zijn naar het laatste dagboek van de mensjewiek Leon Trotski.

Prijs: €24,75
ISBN: 978 94 021810 0 5
NUR: 301
Bindwijze: paperback
Aantal pagina’s: 306
Uitgeverij: WoordenStorm
Technische realisatie: Brave New Books

Een horzel steekt niet is in september 2018 bij WoordenStorm verschenen en te bestellen bij de CB-boekhandels en online bij bol.com, libris.nl en andere webwinkels. Bestellen kan ook hier de bestelknop boven in het scherm. Hier bestelde exemplaren worden gesigneerd en er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Meer over De Tricolore trilogie kunt u lezen op de Tricolore boekensite.
Meer over deel 1, Een horzel steekt niet, kunt u lezen op de Horzel boekensite.