Geen weg terug voor Laxmi

In 2012 verscheen de Engelstalige roman Headwind Laxmi’s Story. In deze eerste historische roman van Anna A. Ros (die toen nog onder haar eigen naam Alice Verheij schreef) vertelt de jonge Bhutaanse vrouw Laxmi over haar leven in het vluchtelingenkamp in Nepal, de herhuisvesting naar en integratie in Nederland en haar dromen en angsten.

De roman is gebaseerd op langdurig onderzoek door de auteur, vele bezoeken aan de Bhutaanse vluchtelingenkampen in de Terai in het zuidoosten van Nepal, interviews en eigen waarnemingen. Het is tot op heden de enige roman die verhaalt over de vergeten etnische zuivering die in het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw plaatsvond in het door velen als sprookjesachtig geziene Himalaya koninkrijk Bhutan. Het is het verhaal van een volk dat is uitgewist in de geschiedenis en in diaspora leeft, verspreid over de wereld van Alaska tot an Nieuw Zeeland. En het is het verhaal van een meisje dat in een vluchtelingenkamp is geboren, te vroeg volwassen moet worden, een tweede kans in het leven krijgt en die grijpt ten koste van de verhoudingen binnen de familie en in een samenleving die niet zit te wachten op vluchtelingen van ver.

Binnenkort verschijnt de vertaalde, geactualiseerde en geheel herziene Nederlandstalige uitgave Geen weg terug voor Laxmi ter gelegenheid van de tienjarige aanwezigheid in 2019 van de Bhutaanse vluchtelingen in Nederland.

Geen weg terug voor Laxmi zal te koop zijn in ieder boekhandel en online bij Libris.nl, BOL.com, Bruna.nl, bij alle grote internetboekhandels en rechtstreeks bij de uitgever.

Verschijnt op 1 december 2018
Prijs: €21,95
ISBN:978 94 021675 5 9
NUR: 301
Bindwijze: paperback
Aantal pagina’s: 231
Uitgeverij: WoordenStorm