Pak je pen en schrijf!

Pak je pen en schrijf! is een lesboek creatief schrijven dat samen met de educatieve schrijfwebsite en de schrijfcursussen van Anna A. Ros een stevige basis geven aan iedereen die wil gaan schrijven of dat al een tijdje doet.

Het lesboek dat deze winter zal verschijnen bevat het volledig herschreven en voor boekvorm aangepaste lesmateriaal dat in 2016 en 2017 door Anna A. Ros is ontwikkeld ten behoeve van de SchrijfLabs van ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en haar eigen schrijfgroep Scribere!

Het boek is rijk geïllustreerd en bevat onder meer de onderwerpen die op de SchrijfLabs behandeld worden maar ook verwijzingen naar vakliteratuur, films, kleinkunst en allerlei andere informatie die de student helpt bij het zich bekwamen in het schrijfvak. Pak je pen en schrijf! wordt geheel in eigen beheer ontwikkeld en uitgegeven. De technische realisatie is in handen van Brave New Books en de distributie zal via het Centraal Boekhuis plaatsvinden. Het boek zal leverbaar zijn in de reguliere boekhandel en bij de bekende online boekhandels.

De volgende onderwerpen komen in Pak je pen en schrijf! aan bod:
wat is een verhaal, verwachtingen, zintuiglijk schrijven, roman-novelle-kort verhaal, verhaallijnen en gelaagdheid, van drama queens en assepoesters, plaats en tijdperk, spelen met tijd, dialogen, taal, verlevendigen van tekst, inspiratie of ambacht, redigeren, publiceren, voorlezen of voordragen, een nieuw begin, organiseer je werk-werkplek-jezelf, weet wat je schrijft, hoe schrijf je een synopsis, van synopsis naar plot, de warming up, hoe overkom je een writer’s block, het proefhoofdstuk, en het kan ook helemaal anders.

Deelnemers aan de SchrijfLabs en Scribere! kunnen het boek tegen een gereduceerde prijs rechtstreeks bij Anna A. Ros kopen. Bestellen op basis van voorintekening is nu al mogelijk.

Pak je pen en schrijf! verschijnt in de winter van 2019 bij WoordenStorm.
Aantal pagina’s: ca. 220
bindwijze: paperback
ISBN: nog niet toegekend
Uitgever: WoordenStorm
Prijs: €29,95
© 2019 Anna A. Ros – WoordenStorm