Klaar!

Het werk is – voorlopig – gedaan. Nu is het de beurt aan anderen om er mee aan de slag te gaan. Surrogaat is wat mij betreft voltooid. Dik vijf jaar hard werken aan de meest complexe roman die ik tot op heden schreef, veel online research, ettelijke reizen naar Londen, spitten in archieven en gesprekken met deskundigen en zelfs het zelf dingen te herbeleven die mijn hoofdpersoon heeft ervaren. Alles om te komen tot een oprecht en goed werk. Mijn beste roman tot nu toe en het boek waarmee ik wil debuteren.

Nu is het woord aan anderen – de uitgevers – om te bezien of het een plek op de overvolle boekenmarkt verdiend en in welke vorm. Ik heb er hard aan gewerkt en op aspecten op een onconventionele manier. Al was het maar dat ik vanaf het prille begin een website over het boek het opgezet en onderhouden. Vijf jaar lang is zo te volgen geweest hoe ik meanderde in het construeren van het verhaal.

Inmiddels ben ik met een volgende roman bezig. Iets voorbij de verkennende fase, een paar hoofdstukken in eerste versie gereed en nog heel veel te schrijven. De komende tijd zal in beslag genomen worden door dat (en ander) nieuw werk. Wat impliceert dat ik van Surrogaat nu even afscheid neem, totdat publicatie aan de orde is, het is – even – klaar. Tijd voor iets nieuws. En met wat goede wil, tot ziens in de boekhandel.

Anna A. Ros

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie